Alles voor de nieuwe hond

Het moment is eindelijk aangebroken! De nieuwe hond mag mee naar huis genomen worden. Het is een spannend moment en om alles wat rustiger te laten verlopen, is het zeker aan te raden om de juiste aanschaffingen al te hebben gedaan. Dus wat heeft iemand nodig als de nieuwe hond zijn eerste pootjes in de kamer zet? Dat lees je hier!

Eten en drinken

Erg belangrijk voor elke hond is natuurlijk de drink- en voerbak. Er zijn verschillende soorten voedingsbakken, wat verder gaat dan alleen hoe de bakken eruit zien. Zo is er een ‘normale’ hondenvoerbak te vinden zonder extra aanpassingen, maar er zijn ook wat specialere voedingsbakken. Denk bijvoorbeeld aan een eat slow feeder. Dit is een hondenvoerbak wat tegelijkertijd een puzzel voor de hond is. Een hond kan minder snel bij het eten en zal dus langzamer eten, wat voordelen heeft voor de gezondheid. Voor de viervoeter die vaak met de baasjes op reis gaat, is het handig om een bak te hebben die makkelijk inklapbaar is. Het past in elke tas, zodat de hond overal en nergens gerust kan eten en drinken. Op te letten bij het kopen van een goede hondenvoer- of drinkbak is de hoogte en de grootte van de bak, het materiaal en hoe snel het kan verschuiven. Een grote, wilde hond heeft bijvoorbeeld baat aan een grotere bak op een standaard met een goede anti- slip bodem. Het benodigde eten ligt compleet aan wat voor soort hond het is en hoe oud deze zijn.

Eigen plekje

Honden vinden het fijn om een eigen plekje in het huis te hebben. Dit is vaak een overzichtelijk plekje, zodat zij de kamer door kunnen kijken en meteen weten wat er aan de hand is. Een hondenkussen of -mand is hier perfect voor. Een kussen is iets minder opvallend in de kamer en kan gemakkelijk meegenomen worden, wat in sommige situaties zeker fijner is. De hond heeft dat een eigen plekje, ook in een ander huis.

Halsband

Een halsband en looplijn zijn essentieel wanneer een hond het huis in komt. Honden worden gemiddeld drie tot vier keer uitgelaten, soms wel meer, en dat kan niet gedaan worden zonder een halsband en looplijn. Halsbanden gemaakt van leer of nylon snijden niet in de nek van de hond en kunnen dus goed gebruikt worden. De halsbanden zijn ook nog eens in allerlei leuke kleuren en stijlen verkrijgbaar, om het aan de voorkeuren van de baasjes aan te passen. Wanneer er een puppy binnenkomt, is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de puppy zal groeien. De halsband zal dus mee moeten groeien of er zal op ten duur een andere halsband gekocht moeten worden.

Speeltjes

Honden zitten over de algemeen vol energie, een reden dat zij zo vaak uitgelaten moeten worden. Om lekker met de hond te kunnen spelen, zijn speeltjes erg aan te raden. Als beginspeeltjes zijn een zachte knuffel, een gekleurde bal en een speeltje met geluid goed. Wanneer de hond wat langer is huis is, wordt er duidelijk waar de voorkeur ligt en kunnen er meer speeltjes zoals dat gekozen worden. Voor puppy’s zijn kauwspeeltjes handig, zodat de hond zijn tanden goed blijft gebruiken, ook wanneer de nieuwe tanden binnen komen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *