Goingorganic.nl: Natuurlijke Supplementen, Adaptogen, Cgn Maca

California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps

California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps Cgn Maca, Supplementen, Adaptogen

California Gold Nutrition CGN Peruvian Maca 500mg

€ 13,50

Ga naar webwinkel >>

Product: California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps
Inhoud: 0.18 kg, 13.2 x 7.1 x 7.1 cm
Categorieën: Cgn Maca, Supplements, Adaptogen, Cgn Maca, Supplementen, Adaptogen Nederland

Bekijk ook dit vergelijkbaar product:
La Tourangelle, Virgin & Unrefined, Organic Coconut Oil, 14 fl oz (414 ml)

Op deze manier betekent het kiezen van het juiste adaptogen voor uw situatie weten wat die unieke therapeutische eigenschappen zijn. Uit gegevens blijkt dat maca-wortels al in gebruik waren bij de inca's, van wie de krijgers erom bekend stonden dat ze zich erop konden nestelen om hun uithoudingsvermogen en kracht te vergroten. Niet alleen hielp maca de hormoonspiegels in balans te houden, maar het verlichtte ook de symptomen van de menopauze, zoals nachtelijk zweten en opvliegers, en zelfs een verhoogde botdichtheid. Net als maca is ginseng een plant met vlezige wortels en krachtige medicinale eigenschappen. Dankzij de groeiende populariteit is maca overal verkrijgbaar bij reformwinkels, apotheken en zelfs online retailers. Wat duindoorn betreft, het opzoeken van superkritische CO2-geëxtraheerde oliesupplementen kan het hoogste voedingsprofiel garanderen, maar koud geperst is nog steeds een goede keuze. Meerdere studies hebben bevestigd dat maca de vrouwelijke seksuele gezondheid ten goede komt via verschillende mechanismen. Interessant genoeg kon ik niet echt veel onderzoek vinden om deze beweringen te bevestigen of te ontkennen, maar wat ik wel vond, suggereerde dat maca op dit gebied enige belofte zou kunnen tonen. Sterker nog, sommige reageerbuis- en dierstudies hebben aangetoond dat ginseng de hersenfunctie kan verbeteren, kan helpen gewicht te verliezen, de immuniteit kan verhogen en zelfs kankercellen kan bestrijden. Macawortelpoeder is een uitstekende bron van eiwitten, vezels en verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, koper en ijzer. Nadeel is dat hoge hitte enzymen vernietigt en belangrijke voedingsstoffen verandert.

Bekijk ook dit vergelijkbaar product:
Health From The Sun, Flax Seed Oil, 90 Vegetarian Softgels

Cgn Maca, Supplementen, Adaptogen – California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps

Ginseng heeft ook de neiging om meer bitter te zijn, terwijl maca een aardachtige, nootachtige smaak heeft die vaak wordt toegevoegd aan recepten en drankjes om zowel het voedingsgehalte als het smaakprofiel te stimuleren. Het kan ook worden gevonden in de vorm van capsules, vloeistoffen, poeder of extracten. Omdat het vrij is van lactose en caseïne, kunnen zelfs diegenen met gevoeligheden voor zuivel de voordelen ervan plukken, waaronder veel vetzuren met een middellange en korte keten (de gezondste soort vetten) en vetoplosbare vitamines a, d en e. Studies met stieren hebben aangetoond dat maca de hoeveelheid en de kwaliteit van het sperma kan verbeteren zonder afbreuk te doen aan het karakter, terwijl het ook de gezondheid van de prostaat kan bevorderen door de serumconcentraties van zink te reguleren. Huidig ​​onderzoek bevestigt dit, met een onderzoek uit 2011 (Pdf) met behulp van duindoorn-crème om erytheem (roodheid) en een andere met zowel duindoornzaad als pulpolie aanzienlijk te verminderen om een ​​opmerkelijke verbetering van atopische dermatitis aan te moedigen. (12) Ondertussen bleek uit een ander onderzoek in 2001 dat maca hielp de spermakwaliteit en -motiliteit te verbeteren, twee belangrijke factoren als het gaat om mannelijke onvruchtbaarheid. Een onderzoek uit 2002 dat probeerde aan te tonen of deze stimulans in het verlangen te wijten was aan veranderingen in stemming of testosteronniveaus gaf een groep van 1500 mg of 3000 mg maca-extract in de loop van 12 weken. In vergelijking met een placebo kon maca-wortel de seksuele functie aanzienlijk verbeteren.

Bepaalde markers van spiervermoeidheid bij de maca-consumerende muizen werden verlaagd en de productie van musculaire glutathione nam toe. Cordyceps is een medicinale paddestoel met adaptogene eigenschappen, mensen willen het misschien ook onderzoeken. Bovendien is maca gecategoriseerd op basis van de kleur van de wortels en meestal geel, zwart of rood. Het blijft onduidelijk hoe maca het energieniveau precies doet stijgen, maar het wordt verondersteld om spikes en crashes in de bloedsuikerspiegel te voorkomen en de bijniergezondheid te behouden, die de stemming en energie gedurende de dag reguleert. Het bevat vaste concentraties omega-3 vetzuren, aminozuren, vitamine E en carotenoïden en fenolische verbindingen (flavonoïden) zoals quercetine en catechine. Het wordt ook beschouwd als een adaptogen, een naam die wordt gegeven aan bepaalde kruiden, planten en natuurlijke stoffen die het lichaam helpen zich op natuurlijke wijze aan te passen aan stressfactoren zoals een druk schema, veeleisend werk of ziekte. (2) Ondertussen bleek uit een andere reageerbuisstudie dat het antioxidantgehalte van maca-bladextract zelfs zou kunnen beschermen tegen neurologische schade. California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps Mensen met hoge bloeddruk worden ook geadviseerd om maca niet te gebruiken om nadelige maca-root-bijwerkingen te voorkomen.

Bekijk ook dit vergelijkbaar product:
Source Naturals, L-Tryptophan, 1,000 mg, 90 Tablets

California Gold Nutrition, CGN, Peruvian Maca, 500 mg, 240 Veggie Caps Beoordeling

Klinische studies hebben aangetoond dat maca een positieve invloed kan hebben op energie en uithoudingsvermogen. Echter, de bloedstromingbevorderende effecten van duindoorn betekenen dat u misschien uw arts wilt raadplegen, vooral als u vasodilator medicatie gebruikt. Het lijkt er echter op dat geïsoleerde flavonolen gewonnen uit duindoorn misschien niet zo goed op zichzelf werken. Experimenten met ratten met duindoornzaad en pulpoliën wezen op zowel preventieve als curatieve effecten tegen maagzweren. Er is een beperkt maar groeiend aantal bewijzen dat suggereert dat duindoornolie en -sap een rol kunnen spelen bij het ondersteunen van een gezonde cardiovasculaire functie. Als maca niet goed past bij je constitutie, zie je de ontwikkeling van acne, problemen met de spijsvertering, zoals diarree of een opgeblazen gevoel, en een schok van de shakes als de energiebevorderende vermogens van maca een beetje te ver gaan. De kans is echter groot dat je supplement in Peru is gegroeid. De gunstige effecten van duindoorn strekken zich ook uit tot wondgenezing. Een studie uit Peru vond dat het gedurende 8 weken aanvullen met maca het seksuele verlangen bij mannen verhoogde.

Tijdens een serie laboratoriumtests werden 60 seksueel ervaren ratten (voel je vrij om te lachen) behandeld met verschillende doses maca en hun reacties werden waargenomen. Rood maca-poeder is de meest voorkomende supplementvorm. De merkwaardig benoemde duindoorn komt uit een heel ander deel van de wereld, en kan worden gevonden in het wild aan de kustlijnen van atlantic europe (Vandaar hetzelfde), of als een subalpiene struik op Europese of Aziatische bergketens. Studies die het effect van overmatige duindoornconsumptie hebben onderzocht, hebben aangetoond dat zelfs bij doses boven het veilige aanbevolen niveau gedurende een maand, er geen toxische effecten zichtbaar zijn. Ginseng en maca bevatten ook allebei antioxidanten en hebben ook krachtige ontstekingsremmende krachten. Ik zal adaptogens volgende week in meer detail bespreken. Duindoornolie (afgeleid van pulp of zaad van de bessen) wordt al heel lang door oosterse culturen gebruikt als een therapeutisch hulpmiddel bij aandoeningen van de huid.

Het bijhouden van de energieniveaus kan ook helpen om gewichtstoename te voorkomen.