De beste bezienswaardigheden bij een stedentrip naar Barcelona

Wist je dat jaarlijks 16 miljoen mensen Barcelona bezoeken? Dat is bijna heel Nederland. Deze wereldstad heeft ontzettend veel toeristische attracties en je kan er dagen doorheen wandelen. De bekendste trekpleister is zonder twijfel Gaudi's Sagrada Familia. Dit monument trekt zo'n 3,3 miljoen bezoekers per jaar. In dit artikel volgen een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Barcelona bezoekt.

Gaudi's Sagrada Familia

Iedereen kent de Sagrada Familia wel en is een van de highlights om niet te missen als je een stedentrip Barcelona maakt. Deze bijzondere basiliek is ontworpen door Gaudi en hét symbool van Barcelona. Het maakt dit één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona. De kathedraal is van buiten al aardig indrukwekkend, van binnen is het nog mooier. Vanwege de vele bezoekers is het slim om van tevoren een kaartje te kopen om zo lange wachtrijen te voorkomen.

Gaudi's Park Güell

Deze bezienswaardigheid in Barcelona is óók door Gaudi ontworpen. Park Güell is sprookjesachtig en je hebt een geweldig uitzicht over de stad. In dit park merk je aan alles de verbondenheid van Gaudi met de natuur. Dit park is duidelijk de favoriet onder Instagrammers en fotografen. Als je het monumentale deel van Park Güell wilt bezoeken dan heb je daar een kaartje voor nodig.

Museu Camp Nou, voetbalstadion van FC Barcelona

Camp Nou is met een capaciteit van 115.000 zitplaatsen een van de grootste voetbalstadions ter wereld. Het is de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona. Het museum van Camp Nou kan je bezoeken met de Camp Nou Experience. Je komt hier als Barcelona fan grote helden tegen zoals Lionel Messi, Johan Cruijff en Ronaldinho. Daarnaast vind je natuurlijk alle gewonnen prijzen van deze iconische club. Jaarlijks komen naar het museum zo'n 1.5 miljoen mensen en als je tijd hebt kan je natuurlijk een wedstrijd bijwonen.

De ramblas en gotische wijk

Als je een beetje bekend bent met Barcelona dan komt de Ramblas je bekend voor. De straat van maar liefst 1.2 kilometer lang is een van de drukste en populairste winkelstraten in Barcelona. Als je eenmaal op de Ramblas loopt kan je dat combineren met de gotische wijk. En als je dan toch in de buurt bent doe dan ook de versmarkt La Boquería aan. Je kan hier zo een dag vooruit trekken en genieten van de drukte en vele winkeltjes.

La Pedrera, grote parel van het Catalaanse modernisme

Opnieuw een werk van Gaudi om te bezoeken. Casa Milá ofwel La Pedrera is een van Gaudi's beroemdste huizen. In het verleden was het huis van familie Milá, maar vandaag de dag kan iedereen het huis bezoeken. Dat doen dan ook veel mensen, zo'n 900.000 toeristen per jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *