De geschiedienis van de haarverzorging

De meeste mensen zullen regelmatig een bezoekje aan de kapper brengen. Een verzorgd kapsel is iets waar veel mensen waarde aan hechten, het is tenslotte toch het eerste wat opvalt als je naar iemand kijkt. Kappers zijn er al eeuwenlang alleen niet in de vorm zoals we ze nu kennen. In de oude steentijd waren de kappers degenen met de hoogste autoriteit onder alle sociale klassen. Men geloofde dat in het haar van de mensen de ziel woonde en dat het haar de gedachten in een fysieke vorm tot uitdrukking bracht. Haren knippen was een manier om het opgebouwde kwaad te verwijderen en om energie te hernieuwen. In het oude Egypte werden scherpe stenen als scheermessen gebruikt. Door de komst van film de televisie zagen we steeds meer mensen met wie we ons identificeren en op wie we willen lijken. Ook met het kapsel. In de vorige eeuw zagen we dat bijvoorbeeld goed bij de provocerende Beatles, lange haren en grote bakkenbaarden werden de trend. Ook vandaag de dag doen de kapsels van beroemdheden het goed en willen mensen lijken op hun rolmodellen. En zo is langzaam maar zeker de ontwikkeling doorgezet naar de kappers die we nu kennen.

Haarverzorging de mogelijkheden

De technieken op het gebied van de haarverzorging lijken eindeloos. Niets lijkt onmogelijk meer. Heb je inhammen of kale plekken den is een haartransplantatie een optie. Bij een haartransplantatie worden er uit de haarkrans aan de achterkant van het hoofd haarwortels weggenomen. Dit zijn haarwortels met 1 tot 4 haren. Deze worden vervolgens getransplanteerd naar het gebied waar het benodigd is. De getransplanteerde haren vallen na zo'n 2 tot 4 weken uit, waarna deze na zo'n 3 tot 4 maanden weer opnieuw gaan groeien. Na 12 maanden is het resultaat optimaal. Veel haartransplantaties worden in Turkije uitgevoerd. Een Haartransplantatie Istanbul is voor veel mensen de oplossing gebleken. Dr. Emrah Cinik is een begrip op het gebied van haartransplantaties.

Haarverzorging voor vrouwen

Veel vrouwen zitten bij hun bezoek aan de kapper uren in de stoel om hun haar weer naar hun wens te krijgen. Kleuren, knippen, hairextensions het is allemaal mogelijk. Met hairextensions kan je snel over een mooie lange haardos beschikken. Je moet er wel wat geduld voor hebben maar dan mag het resultaat er ook zijn. Ook tussen de kappersbehandelingen door is de verzorging van je haar belangrijk. Met het gebruik van de juiste shampoo en conditioner zal je haar er ieder dag stralend uitzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *