Gezonde Lippen

De huid van uw lippen is heel dun –uw lichaamshuid is op de meeste plaatsen van het lichaam ongeveer 2 mm dik, maar op uw lippen is dat slechts 0,5 mm. Hierdoor zijn lippen zeer gevoelig en is het bloed in uw lippen zelf zichtbaar daarom zijn onze lippen rood. De conditie van uw lippen kan veranderen door zon, wind en guur weer, maar ze wordt ook bepaald door uw algemene weerstand, door spanningen en menstruatie (bij de vrouw). Bij een veranderende conditie van uw lippen kunnen lipblaasjes (koortslip) ontstaan. Bij lipblaasjes kan de huid van het ene op het andere moment gevoelig aanvoelen. Daarom is dan verstandig uw lippen goed te verzorgen en daarbij uw algemene weerstand optimaal te ondersteunen. Hoe houd u uw lippen gezond:

– Een gezonde voeding met voldoende vitaminen, vooral vruchten en groenten die veel vitamine C bevatten is optimaal voor een goede lippen verzorging en gezonde lippen;
– Ondermijn uw weerstand niet. Zorg voor voldoende slaap en ontspanning;
– Bescherm uw lippen tegen uitdrogen bij felle zon, vorst of droog weer met een vettende lippenbalsem bijvoorbeeld Everon lippenbalsem van Weleda.

Tips bij lipblaasjes (koortslip):
– Kijk uit als u make-up (lippenstift) aanbrengt of verwijdert;
– Als u lipblaasjes heeft, is het goed om extra vaak uw handen te wassen, niet aan de lipblaasjes te komen en niet in uw ogen te wrijven;
– Soms kan een ijskontje -in een zakdoekje gewikkeld op de gevoelige plek houden – helpen;
– Deel uw lipblaasjescreme niet met een ander;
– Probeer de lipblaasjes met de lipblaasjescreme van Weleda.

Laat Uw lippen spreken: Lippen zijn veel dunner dan de huid elders op Uw lichaam. Bovendien ontbreekt de buitenste laag, zo genoemde hoornlaag bij de lippen. De huid van Uw lippen bevat meer bloedvaten. Deze combinatie zorgt ervoor dat het bloed onder de huid direct zichtbaar is. Het kleurt Uw lippen rood. De dunne huid van Uw lippen maakt ze ook kwetsbaar. Uw huid beschermt zichtzelf tegen invloeden van buiten, zoals kou en warmte, door vet aan te maken in talgklieren. Uw lippen bevatten echter nauwelijks talgklieren en zijn onbehaard. Hierdoor kan de lippenhuid zichzelf minder goed beschermen dan Uw huid op de andere plekken op Uw lichaam. Hier zijn wat tips voor de verzorging van Uw lippen: 1. Stop uitdroging van Uw lippen door voldoende te drinken. Zo verzorgt U de hydratatie van binnenuit. 2. Weersinvloeden als koud en guur weer of juist felle zon drogen Uw lippen uit. U kunt de huid van Uw lippen beschermen door ze regelmatig in te smeren. Wij hebben voor U Everon Lippenbalsem van Weleda, die Uw lippen tegen droge lucht, kou, schrale wind en zon zal beschermen. 3. Bij het ouder worden worden Uw lippen wat smaller. Dit komt onder meer doodatde hoeveelheid van collageen en anti-oxidanten in de huid van Uw lippen afneemt, wat Uw huid minder elastisch maakt. Ook hiertegen helpt regelmatig insmeren van Uw lippen.