Hoe kun je mieren bestrijden?

Een groot deel van de Nederlanders is ieder jaar weer erg blij wanneer de zomer begint. Dat komt natuurlijk door het mooie weer en door het feit dat veel mensen vakantie hebben in de zomer. Toch is niet iedereen even blij wanneer het weer zomer wordt. In de zomer kun je namelijk last hebben van overlast door bepaalde dieren. Wespen zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast hebben veel mensen last van mieren. Het kan erg lastig zijn om mieren te bestrijden. In deze tekst vind je een paar tips die je hierbij kunnen helpen. 

Gebruik aaltjes

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt proberen om mieren uit je huis of tuin te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten chemische bestrijdingsmiddelen. Echter, er zijn steeds meer mensen die zich bewust zijn van het desastreuze effect wat chemicaliën op de natuur hebben. Daarom is het prettig dat er ook een alternatief is voor dit soort bestrijdingsmiddelen. Je kunt namelijk ook aaltjes tegen mieren gebruiken. 

Hierbij gaat het om parasitaire aaltjes die binnendringen in de larven van de mieren. Dit betekent dus dat de volwassen mieren en de eitjes die ze in hun nest hebben gelegd het nog wel overleven. Toch zullen de volwassen miertjes het nest verlaten en de eitjes meenemen. Dat komt doordat zij niet van de aaltjes houden. Zij zullen op zoek gaan naar een andere plek om een nest te beginnen. Je moet er dan voor zorgen dat je de mieren genoeg verjaagt zodat hun nest niet weer in jouw tuin komt. Op deze manier kom je van de mieren af zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Dit is dus een natuurlijke manier om mieren te bestrijden. Je kunt deze aaltjes en andere natuurlijke bestrijdingsmiddelen kopen op de webshop van Biobestrijding

Andere manieren om mieren te weren

Door middel van het inzetten van de parasitaire aaltjes zorg je ervoor dat de larven van de mieren doodgaan en dat de mieren hun nest verplaatsen, maar er zijn ook manieren om te voorkomen dat mieren binnen kunnen komen. Je kunt bijvoorbeeld proberen om een streep krijt op de grond via waar de mieren je woning binnenkomen te zetten. Daarnaast is het vooral van belang dat je huis goed schoon is. Mieren komen namelijk op los eten en zoetigheid af. Als dit veel te vinden is in je woning, is het logisch dat hier mieren op af komen. Daarom is het slim om je huis eens een keer extra goed schoon te maken wanneer je veel last hebt van mieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *