Hoeveel dozen heb je nodig voor een verhuizing?

Verhuizen, het is nogal een taak. Ik denk dat menig mens het zou omschrijven als de leukste maar vermoeiendste taak als het gaat om het huishouden. Het is natuurlijk enorm spannend om in een nieuw stulpje in te trekken. Maar er komt ook een hoop geregel bij kijken. Zelfs nog nadat de koop is afgerond. In deze blog vertel ik je hoe je het makkelijkst overgaat, zo wordt verhuizen pas echt leuk. Lees je mee?

Een kwestie van inschatten

Hoeveel je moet verhuizen, hangt heel erg af van de hoeveelheid spullen die je hebt. Zo zal je maar een dag voor de verhuizing zelf nodig hebben wanneer je uit een eenpersoons studio vertrekt. En misschien wil je wel twee of meer dagen pakken als je uit een groot gezinshuis trekt. Hoe het voor jou ook zit, ik raad aan om ruim tijd in te plannen. Op die manier houd je stress af.

Alles voor de hand, zo gepakt

Het inpakken zelf is bij de zojuist genoemde tijd natuurlijk nog niet ingecalculeerd. Voor het inpakken, heb je dozen en een kritisch oog nodig. Dozen kopen, kan op de website van Vermeij. Zij hebben degelijke dozen in alle vormen en maten. Zo weet je zeker dat jouw spulletjes onbeschadigd op de nieuwe locatie aankomen. Het kritische oog is er vooral om te zorgen dat je niet alle rommel die je niet meer nodig hebt meeverhuist. Dat zou zonde zijn van de tijd en de moeite en ruimte in je nieuwe huis. Een opgeruimd begin is toch het allerlekkerste.

Helpende krachten

‘Vele handen maken licht werk’, het gezegde bestaat niet voor niets. Het is namelijk enorm waar. Als je weet wanneer je precies wilt inpakken en verhuizen, trommel dan wat familieleden en vrienden op en vraag of ze willen helpen. Soms heb je dan ineens nog maar de helft van de ingecalculeerde tijd nodig en het is ook nog eens hartstikke gezellig. Misschien moet je er een kleine vergoeding tegenover zetten maar als het vrijwilligersteam ’s avonds wilt mee-eten, bestel je een pizza en sluit je samen een productieve maar ook een hele leuke dag af.

Meer dan genoeg tijd

Geef jezelf vooral genoeg ruimte als je gaat verhuizen, dat is de grootste tip. Hoe meer tijd je hebt, des te meer rust dat geeft. Stress ontstaat vooral als er gehaast moet worden. En als je door middel van helpende handen de werklading kan verlichten, is dat ook een grote plus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *