Lichaamsverzorging met Natuurlijke Cosmetica

Het gehele lichaam wordt blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. Een goede verzorging biedt bescherming aan het lichaam en voorkomt huidbeschadiging en ongewenste geurtjes. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat geeft een gevoel van vitaliteit. Wij willen aan u een breed assortiment producten aanbieden om uw lichaam van top tot teen op een natuurlijke manier mee te verzorgen. En als uw lichaam de aandacht krijgt die het verdient, werkt dit altijd positief door op uw geest. Dan voelt u uzelf lekker in uw vel.

Voor een inwrijving of weldadige massage hebben wij voor U verschillende huid- en massageolien: – Arnica Massage olie: verwarmt en ontspant de spieren; – Berken Cellulitis olie: verstevigt het bindweefsel, maakt de huid glad; – Calendula Massage olie: verwarmt en verzorgt de gevoelige huid; – Citrus Verfrissingsolie: verfrist en stimuleert de huid; – Lavendel Ontspanningsolie: harmoniseert en brengt tot rust; – Vitaliserende Duindoornolie: verlevendigt en herstelt de huid; – Wilde Rozenolie: verwent en verzorgt de huid. Een goede huid- of massageolie komt van planten, en wel van hun vruchten en zaden zoals rozenbottels, zonnebloempitten, olijven, sesamzaden of amandelen. Om olie te vormen heeft een vrucht licht en warmte nodig en ook heel veel zon.Daarom is plantaardige olie eigenlijk samengebalde zonnewarmte. Wie zijn huid inwrijft met zo’n olie geeft haar dus pure warmte. Dat stimuleert ons natuurlijke warmtesysteem, ondersteunt de beschermende functie van onze huid en voelt erg behaaglijk. Als U regelmatig huidolie gebruikt, gaat Uw huid stralen. Bovendien krijgt U het op den duur ook minder snel koud. En voor een aangenaam bad of een verkwikkende douche kunt U kiezen uit tien puur natuurlijke bad- en doucheproducten, met elk hun eigen heilzame invloed op Uw lichaam: – Citrus Verfrissingsbad: verfrist en vitaliseert; – Kastanje Versterkingsbad: versterkt en activeert; – Lavendel Ontspanningsbad: ontspant en harmoniseert; – Rozemarijn Activeringsbad: vitaliseert en activeert; – Wilde Rozen Cremebad: verwent en verzorgt; – Zilverspar Verkwikkingsbad: kalmeert en vitaliseert.

Badmelken en douchecreme’s zijn volledig biologisch afbreekbaar. De ingredienten zijn veelal biologisch of biologisch-dynamisch geteeld, er zijn geen lichaamsvreemde synthetische geur-, kleur-, of conserveringsmiddelen aan toegevoegd en geen dierproeven mee gedaan. De badmelken en douchecreme’s zijn dermatologisch getest en bevatten geen schuimmiddelen. – Citrus Verfrissingsdouche: oppeper voor lichaam en geest; – Duindoorn Vitaliseringsdouche: opwekkend en energiek; – Wilde Rozen Verwendouche: geurig en huidstrelend; – Berken Douchepeeling: verfijnt het huidbeeld, maakt de huid glad. Ook bieden wij aan U zonbescherming, deodorants en vitaliserende elixers en plantenextracten om Uw gezondheid van binnenuit te activeren. Zonverzorgingsproducten zijn dierproef- en gentechvrij en bevat geen synthetische geur- en keurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen en grondstoffen op basis van minerale olien. De natuurlijke ingredienten komen zoveel mogelijk uit de biologisch-dynamische of biologische landbouw en van in het wild verzemelde planten: – Edelweiss Zonnelotion 15: beschermt en geeft een zijdeachtige glans; – Edelweiss Zonnecreme 20: beschermt en verzorgd de huid intensief; – Apres Soleil Lotion: verfrist, verkoelt en regenereert na de zon. Het natuurlijke proces om ons lichaam af te koelen mag een deodorant niet verstoren en dat doen de deodorants van Weleda – in tegenstelling tot veel andere deodorants – dus ook niet. Ze laten het oorspronkelijke transpiratieproces intact, maar neutraliseren wel ongewenste lichaamsgeurtjes. Dat gebeurt met behulp van etherische olien. Deze olien werken bovendien licht antibacterieel: – Citrus deodorant: natuurlijk fris, voor iedereen die niet van synthetische luchtjes houdt, maar wel van een natuurlijke citroengeur; – Salvia deodorant: natuurlijke kruidige geur, voor mensen die willen dat hun huid onder de deodorant kan blijven ademen; – Wilde Rozen deodorant: verfijnde rozengeur,die de huid lange tijd een uitbundige bloemengeur geeft, wat voor een luxe gevoel en een feestelijke stemming zorgt; – Speick Deo Roll-on: een milde en lang houdende deodorant, zeer huidvriendelijk; – Speick Deo stick: een natuurlijk verfrissende en zeer doeltreffende deodorant zonder conserveermiddelen; – Speick Deo verstuiver: een natuurlijk desodoriserende, huidverdraagzame deodorant met firsse kruidengeur. De deodoranten zijn vriendelijk voor mens en milieu omdat zij geen synthetische anti-transpiranten, zoals aluminiumzouten, bevatten en vrij zijn van parabenen en ftalaten.

Weleda Badmelken
Een bad doet soms wonderen: het ene moment voelt u u nog uitgeblust, een kwartiertje later gaat u schoon en opgewekt weer aan de slag. Weleda’s badmelken versterken het weldadige gevoel. Elke badmelk heeft zijn eigen kwaliteit en heilzame invloed. Zo bieden ze voor ieder wat wils: rust, ontspanning, verfrissing, vitaliteit, versterking, of juist activering. Tijdens het baden neemt u een moment helemaal voor uzelf; om u te reinigen, om u lichaam te ontspannen, om weer tot uzelf te komen en alle gedachten even de vrije loop te laten, maar misschien ook om door en door warm te worden. Enkele kaarsjes, een warme handdoek en een weldadige huidolie maken ue badritueel helemaal af. De badmelken zijn volledig biologisch afbreekbaar. De ingredienten zijn veelal biologisch of biologisch-dynamisch geteeld, er zijn geen lichaamsvreemde synthetische geur-, kleur-, of conserveringsmiddelen aan toegevoegd en geen dierproeven mee gedaan (ook niet in opdracht). De badmelken zijn dermatologisch getest en bevatten geen schuimmiddelen. Wij hebben voor u zes verschillende badmelken van Weleda, ieder met een eigen werking en geschikt voor dagelijks gebruik: Citrus Verfrissingsbad: verfrist en vitaliseert; Kastanje Versterkingsbad: versterkt en activeert; Lavendel Ontspanningsbad: ontspant en harmoniseert; Rozemarijn Activeringsbad: vitaliseert en activeert; Wilde Rozen Cremebad: verwent en verzorgt;

Zilverspar Verkwikkingsbad: kalmeert en vitaliseert. TIP: Wanneer u minder tijd hebt, kunt u ook uw favoriete badmelk gebruiken onder de douche. Giet daarvoor wat badmelk op een spons of washand, wrijf uw lichaam daarmee in en spoel u af. Hebben we het erg warm, dan treedt een ingenieus proces in werking om ons lichaam af te koelen. De porien in de huid openen zich om warmte af te staan en onze zweetklieren produceren transpiratievocht. Aan de oppervlakte van de huid zorgt dit vocht ervoor dat ons lichaam makkelijker afkoelt. Zo zijn we in staat ons in korte tijd van veel warmte te ontdoen. Het natuurlijke proces om ons lichaam af te koelen mag een deodorant niet verstoren en dat doen de deodorants van Weleda – in tegenstelling tot veel andere deodorants – dus ook niet. Ze laten het oorspronkelijke transpiratieproces intact, maar neutraliseren wel ongewenste lichaamsgeurtjes. Dat gebeurt met behulp van etherische olien. Deze olien werken bovendien licht antibacterieel. Natuurlijke deodorants die wij U aanbieden, zijn geschikt ook voor de mensen met een gevoelige huid: – Citrus Deodorant 100 m van Weleda – een sprankelende frisheid. Ook verkrijgbaar: Citrus Deodorant 30 ml; – Wilde Rozen Deodorant 100 ml van Weleda –een rijke bloemengeur. Ook verkrijgbaar: Wilde Rozen Deodorant 30 ml – Salvia Deodorant 100 ml van Weleda – een kruidige frisheid. Ook verkrijgbaar: Salvia Deodorant 30 ml; – Speick Deo Roll-on – een milde en lang houdende deodorant, zeer huidvriendelijk; – Speick Deo stick – een natuurlijk verfrissende en zeer doeltreffende deodorant zonder conserveermiddelen; – Speick Deo verstuiver – een natuurlijk desodoriserende, huidverdraagzame deodorant met firsse kruidengeur.

Bodylotions
Wie een licht, fris en vochtregulerend verzorgingsproduct zoekt om zijn huid na het baden of douchen mee in te wrijven, kan kiezen uit Aloe Vera, Duindoorn of Wilde Rozen Bodylotion. Waar de olien de huid verwarmen, hebben bodylotions juist verfrissende en verkoelende werking op de huid. In de bodylotions van Weleda zijn extracten en olien verwerkt die de huid op natuurlijke wijze voeden en verzorgen. Hoewel elk zijn eigen karakter heeft, houden alle drie de huid zacht en soepel en gaan uitdrogen tegen. Dat hebben ze trouwens gemeen met de huidolien. Ze hebben daarentegen een verkoelende en verfrissende werking. Prettig voor in de zomer. Wij hebben voor u de volgende bodylitions, ieder met een eigen werking en geschikt voor dagelijks gebruik: – Aloe Vera Body Lotion: verfrissend en vochtregulerend; – Duindoorn Body Lotion: voor intensieve en regenererende huidverzorging; – Wilde Rozen Body Lotion: verzacht en verzorgt. Bodylotion kunt u op een droge huid toepassen. Wanneer u dit na het douchen doet op een nog enigszins vochtige huid wordt de lotion gemakkelijker door de huid opgenomen. De lotion heeft als effect dat de huid er zacht en fluwelig uit gaat zien. Ook streelt deze de neus met een verfijnde geur.

Douchecremes: Schoon, fris en ontspannen
Weleda Douchecremes hebben een mild schuimend effect en een mild reinigende werking door wasactieve stoffen die zijn gewonnen uit granen, plantenolien en aminozuur. Deze tensiden (actieve stoffen die nodig zijn om vet en vetachtige stoffen op te lossen en te verwijderen) voldoen aan de richtlijnen voor natuurlijke cosmetica van het BDIH en zijn uitstekend biologisch afbreekbaar. Weleda Douchecremes zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen, minerale olien, geur- en kleurstoffen. Ze bevatten uitsluitend plantaardige olien*. Uit dermatologische tests blijkt er, dat deze producten het natuurlijke beschermlaagje van de huid aanvullen, zodat de huid niet uitdroogt, zacht en soepel blijft. Wij bieden aan u drie verschillende douchecremes, ieder met een eigen werking en geschikt voor dagelijks gebruik: – Citrus Verfrissingsdouche : oppeper voor lichaam en geest; – Duindoorn Vitaliseringsdouche : opwekkend en energiek; – Wilde Rozen Verwendouche : geurig en huidstrelend; – Berken Douchepeeling : verfijnt het huidbeeld, maakt de huid glad; – Granaatappel Verzorgingsdouche : prikkelt de zintuigen. *Om zich tegen invloeden van buitenaf te beschermen, hult onze huid zichzelf in een laagje talg, dat zij met talgkliertjes afscheidt. Deze olieachtige stof lijkt wat betreft samenstelling sterk op plantaardige olien. Deze vetten van levende planten kunnen ons eigen beschermlaagje daarom gemakkelijk aanvullen wanneer dit door bijvoorbeeld huidreiniging wat is afgenomen.

Weleda Huidolien
Na het douchen of baden, tijdens gure weeromstandigheden of na fysieke inspanning heeft u vaak de behoefte om uw huid extra te verzorgen. Maar ook wanneer u uzelf of iemand anders wilt verwennen met een ontspannen (deel)massage, kunt u en huidolie gebruiken. Wij hebben voor u hiervoor zeven verschillende olien, ieder met een eigen werking en geschikt voor dagelijks gebruik: Arnica Massage olie: verwarmt en ontspant de spieren; Berken Cellulitis Olie: verstevigt het bindweefsel, maakt de huid glad; Calendula Massage olie: verwarmt en verzorgt de gevoelige huid; Citrus Verfrissingsolie: verfrist en stimuleert de huid; Lavendel Ontspanningsolie: harmoniseert en brengt tot rust; Vitaliserende Duindoornolie: verlevendigt en herstelt de huid; Wilde Rozenolie: verwent en verzorgt de huid; Granaatappel Regeneratie Olie : stimuleert de celvernieuwing.

Plantenwereld van Weleda: Duindoorn uit Toscane: Uit een net zo zonnig gebied, namelijk Toscane, komt de duindoornolie die Weleda in haar producten verwerkt. Hier teelt Kurt Kunzi al meer dan vijftien jaar duindoornstruiken op biologisch- dynamische wijze. Vooral in de zomer is de vitaliserende kracht van de zon in Toscane zo sterk dat in de pitjes en bessen van de struik een rijke olie wordt gevormd. Toegevoegd aan een huidolie voedt deze de huid intensief en ondersteunt haar natuurlijk herstellend vermogen. Lavendel uit Moldavie: Moldavie heeft een lange traditie in het produceren van etherische olien. Het bedrijf Resendjer teelt biologische lavendel en biedt daarbij werkt aan ruim vijftig boerenfamilies. Op hun velden openen de violette lavendelbloemen in juli hun knoppen. De boeren oogsten de planten met de hand, omdat ze hierdoor precies kunnen plukken en een hoge kwaliteit olie kunnen garanderen. Voor het winnen van deze olie gebruiken ze de traditionele methode van waterdampdestillatie, waardoor de verfijnde lavendelgeur met haar rustgevende eigenschappen zo goed mogelijk aan de bloemen kan worden onttrokken.

Zonverzorging producten
Edelweiss Zonverzorging van Weleda bestaat uit een uitgekiende compositie van minerale pigmenten en waardevolle plantaardige extracten en olien. Edelweiss- extract en wortelextract ondersteunen de vernieuwende processen in de huid en beschermen haar tegen vrije radicalen (deeltjes die de huid beschermen). De natuurlijke pigmenten zinkoxide en titaanoxide reflecteren UVA- en UVB-straling en sesamolie, jojobaolie en sheaboter voeden en verzorgen de huid intensief, zodat ze zacht en soepel blijft. Pure etherische olien, waaronder lavendel, palmarosa en sandelhout, geven de producten een zonnige geur. Edelweiss Zonverzorging is dierproef- en gentechvrij en bevat geen synthetische geur- en keurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen en grondstoffen op basis van minerale olien. De natuurlijke ingredienten komen zoveel mogelijk uit de biologisch-dynamische of biologische landbouw en van in het wild verzemelde planten (gecertificeerd). Wij hebben voor u de volgende zonverzorgingsproducten: – Edelweiss Zonnelotion 15: beschermt en geeft een zijdeachtige glans; – Edelweiss Zonnecreme 20: beschermt en verzorgd de huid intensief; – Apres Soleil Lotion: verfrist, verkoelt en regenereert na de zon. TIP: Amandel Hydraterende creme: helpt tegen ”de brand” na een dagje zon Om gezond van de zon genieten is het belangrijk dat u zich regelmatig insmeert, vooral als u een paar uur achter elkaar zont, tussendoor gaat zwemmen en daarna afdroogt. Omdat de producten niet waterresistent zijn, moet u zich na het zwemmen altijd weer inwrijven. Dit geldt overigens voor alle zonneproducten. Overigens kunt u het beste tussen twaalf en drie uur ’s middags de schaduw opzoeken, want de zonkracht is dan erg sterk, waardoor u snel verbradt. Edelweiss uit Zwitserse Wallis: De Edelweiss beschermt zich tegen de extreme weeromstandigheden in de Bergen met een wollig behaarde stengel en vilten bloemblaadjes. Ook kan de plant vrije radicalen uit zonnestralen binden en beschermende stoffen, zoals tanninen en flavonoiden vormen. Deze stoffen hebben nuttige huidbeschermende eigenschappen, die huidirritatie kunnen verminderen. Ze maken Edelweiss uitermate geschikt als basis voor zonverzorgingsproducten.

Weleda Granaatappel Lichaamsverzorging
De granaatappel is een van de oudste gecultiveerde planten, die oorspronkelijk uit Perzie stamt. Deze plant wordt al eeuwen lang in tropisch en subtropische gebieden over de hele wereld geteeld. Hij kan uitgroeien tot een vijftien meter hoge boom en kan wel honderd jaar oud worden. Zijn exotische vrucht wordt in verschillende culturen gezien als symbool voor het leven en de rijpere schoonheid. De glanzend rode en sappige zaden van de granaatappel bevatten ongekend veel essentiële onverzadigde vetzuren die het lichaam nodig heeft om fit en gezond te blijven. Granaatappel Lichaamsverzorging dank haar kracht aan de olie in de granaatappelpitjes. Deze olie heeft een antioxidatieve werking, wat de regeneratie van de rijpere huid stimuleert. Verwerkt in verzorgingsproducten beschermen ze haar tegen vrije radicalen. Antioxidanten veranderen vrije radicalen in ongevaarlijke verbindingen en ondersteunen zo regeneratie en de elasticiteit van de huid.