Rolcontainers

Rolcontainers kom je overal tegen. In de supermarkten, bij de buren in de tuin en bij elke gemiddelde horeca gelegenheid. Je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten. In dit blog leggen we uit over de verschillende soorten rolcontainers en waar je deze voor kunt gebruiken. Zo kan jij als ZZP’er of MKB’er de juiste keuze maken bij het proces van een rolcontainer huren.

Materiaal

Rolcontainers worden eigenlijk altijd van één van deze drie materialen gemaakt: metaal, hout of plastic. De meest voorkomende soort is metaal. Dit is de duurste optie, maar ook degene die het langste meegaat. Daar tegenover staat de houten container. Een stevige container, maar niet eentje die lang meegaat. Door het houten frame is deze container wel zeer goedkoop om te produceren. Tussen deze twee containers in, staat de plastic rolcontainer. Een stevige container, die qua prijs en levensduur ongeveer tussen de houten en de metalen staat. Het ligt er dus net aan hoe zwaar jouw producten zijn en hoe lang je wilt dat de containers meegaan, bij het maken van een keuze.

A of L

Over het algemeen zijn er in de wondere wereld van de rolcontainers twee soorten frames: het L-frame en het A-frame. Bij een L-frame bespaar je absoluut de meeste ruimte. Echter is bij dit soort frame wel een extra handeling nodig. Je moet namelijk meerdere onderdelen in elkaar vouwen voordat de containers in een rij geschoven kunnen worden. Bij de containers met een A-frame dien je enkel de bodem omhoog te klappen en voilà, ze passen zo in elkaar.

Extra hygiëne

In sommige bedrijfssectoren is het belang van hygiëne groter dan in andere sectoren. Neem bijvoorbeeld de medische sector. Bij het ontwikkelen van medicijnen komt uiteraard ook een stuk transport krijgen. Hierbij is het van groot belang dat de medicijnen schoon vertrekken en schoon aankomen. Maar ook bij simpelere producten zoals fruit en groente is het geen overbodige luxe. Voor zulke gevallen bestaan er de rolcontainers met een plastic ondergrond. Deze plastic ondergrond is makkelijk schoon te maken en schoon te houden, zodat de hygiëne altijd op en top in orde is.

Voor dit soort containers heb je ook speciale plateaus. Ook deze zijn van plastic en zijn voorzien van een antislip laag. Dit werkt goed in combinatie met rubberen spanners.

Misschien had je van te voren niet verwacht dat er zo veel soorten en maten bestonden in de wereld van de rolcontainers. Toch zijn er verschillende containers bedoelt voor verschillende werkzaamheden. Nu is het aan jou om te kijken welke jij denkt dat het beste past. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *