Stappenplan voor de verzorging van uw huid

In dit artikel kunt u algemene informatie vinden hoe u uw huid moet verzorgen.

Stap 1. Reinigen
Een goede verzorging van uw huid begint ’s ochtends en ’s avonds met het reinigen . Met een reinigingsmelk of reinigingscreme wordt er stof, vuil, overtollig vet en make-up, verwijderd. Het goed reinigen van uw gezicht geeft u een heerlijk gevoel. Bovendien is dit ook de basis voor uw make –up. Door een goede reiniging worden dode cellen verwijderd, die het huidoppervlak van uw huid ruw en grauw maken. Bovendien kunt u voorkomen dat de porien verstopt raken door vuil buitenaf. De gouden regel is: ‘s avonds intensief reinigen, en ’s ochtends zacht reinigen.

Stap 2. Verfrissen
Na het reinigen verfrist u de huid met een lotion. Een lotion werkt als volgt: – Het verwijdert de laatste sporen van het reinigingsproduct; – Het herstelt de zuurgraad; – Het bereidt uw huid voor op verzorgende creme; – De lotion bevat stoffen die de huid wat ‘aanspannen’ maken. Als de huid niet vet is en vaak droog aanvoelt, kunt u beter een lotion zonder alcohol kiezen.

Stap 3. Beschermen
Na het reinigen en het verfrissen is uw huid klaar voor de verzorging met een dagcreme, die uw huid tegen bijvoorbeeld weer, wind, zon, centrale verwarming, airconditioning en stof beschermt. Bovendien is een dagcreme een prima basis voor make-up.

Stap 4. Herstellen
Iedere dag moet de huid zich herstellen van de invloeden van buitenaf. Nachtcreme helpt de huid daarbij. ’s Nachts komt het lichaam tot rust en heeft het de tijd om de voedingsstoffen uit de creme in de huid op te nemen en die te herstellen.

Extra: Intensieve verzorging: Om voortijdige huidveroudering tegen te gaan, tekenen van moeheid en een droog of trekkerig gevoel te verminderen, de weerstand en elasticiteit van door zon, droge lucht of stress belaste huid te verbeteren is het aan te raden om wekelijks of als kuur van twee weken intensieve verzorging te gebruiken.