Zo bevestig je een kabelgoot op de juiste manier!

Een kabelgoot kan in verschillende situaties handig zijn. Zo wordt een kabelgoot gebruikt om kabels op te leggen bij grote gebouwen. Hiervoor is een stevige kabelgoot die goed bevestigd kan worden aan de muur onmisbaar. Daarnaast heb je ook nog de kabelgoot voor in huis. Deze variant wordt puur gebruikt om de kabels als het ware weg te werken. Kabelgoten voor in huis heb je in diverse varianten. Elk model heeft andere voordelen en een net iets andere monteermethode. Echter, over het algemeen zijn de monteermethodes hetzelfde en wij gaan je uitleggen hoe dit precies werkt. 

Maak de kabelgoot op maat

Bij het kopen van een kabelgoot zul je moeten weten hoe lang de goot precies moet zijn. Daarnaast dien je ook na te denken over hoeveel kabels er in de goot moeten passen. Hiermee kun je namelijk de breedte en de hoogte van de goot bepalen. Als je eenmaal de juist kabelgoot in huis hebt, dan is het belangrijk dat je ze in de juiste maat snijdt of zaagt. Zet met een potlood een streepje op de plek waar de goot doorgesneden moet worden en gebruik vervolgens een kleine zag met veel tanden of een stanleymes om de goot door te snijden.

Haal de plakrand van de kabelgoot

Een kabelgoot monteren is allen behalve lastig. Om ervoor te zorgen dat de goot aan de muur blijft plakken, hoef je enkel de bescherming van de plakrand van de kabelgoot eraf te halen. Vervolgens plak je de kabelgoot waterpas tegen de muur. Let er wel op dat je behang beschadigd kan raken wanneer je de kabelgoot demonteert. Echter, dit hangt uiteraard wel af van de soort kabelgoot die je aanschaft. De meeste modellen plakken namelijk maar een klein beetje en kan je eenvoudig van de muur afhalen. 

Waar koop je een kabelgoot?

Een kabelgoot kun je op verschillende plekken kopen. De optie waar de meeste huisklusjesmannen voor kiezen, is de lokale bouwmarkt. Een andere optie die je hebt en wat aanzienlijk minder tijd kost, is het bestellen van een kabelgoot. Je hoeft dan zelf niet je best te doen om de kabelgoot mooi in de auto te krijgen en ontvangt het product meestal al de volgende dag. Wel hangt dat er uiteraard vanaf waar je de kabelgoot aanschaft. Mocht je het product echt de volgende dag nodig hebben, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar de leveringstijden. Als je geen site kunt vinden die het op de gewenste dag komt brengen, dan kun je eventueel alsnog naar de lokale bouwmarkt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *