Lichaamsverzorging tijdens Zwangerschap

Natuurlijk genieten van zwangerschap en kraamtijd
Tegen de tijd dat U weet dat U zwanger bent, is Uw baby slechts twee millimeter groot en weegt hij nog vrijwel niets. Toch kunt U vanaf dat moment allerlei veranderingen in Uw lichaam gaan waarnemen: – Uw borsten worden groteren zwaarder; – U kunt wat sneller moe zijn dan normaal; – Soms bent U ’s morgens wat misselijk. Naarmate Uw zwangerschap vordert, is de kans groot dat Uw benen af en toe protesteren tegen het toenemende gewicht dat op ze rust. En U alsmaar ronder wordende buik heeft extra verzorging nodig. Om U de mogelijkheid te bieden optimaal Uw zwangerschap en kraamtijd te beleven en Uw lichaam natuurlijk te verzorgen, willen wij aan U natuurzuivere verzorgingslijnen bieden. Weleda Zwangerschaps- en Kraamtijdserie bevat producten, die speciaal zijn ontwikkeld als voorbereiding op de bevalling en borstvoeding, ter voorkoming van striae en bij buikkrampjes bij uw baby: – Zwangerschapolie: verzorgt intensief de gespannen huid. Deze lichte olie met de geur van sinasappelbloesem en rozen voel zacht aan op Uw huid en geeft een behaaglijke omhulling. Amandelolie, jojobaolie en tarwekiemolie verbeteren samen met een extract van Arnica de spankracht van de huid, waardoor deze elastischer wordt en gemakkelijker meeveert met Uw groeiende lichaam. Wrijf Uw buik, borsten, benen en billen vanaf het begin van zwangerschap tot drie maanden erna regelmatig in, dan helpt dit de kans op striae te verkleinen. Ook geschikt voor een ontspannende massage bij gespannen borsten tijden de zwangerschap;

In Duistland onderzocht een dermatologisch instituut de werking van Weleda Zwangerschapolie bij striae na de bevalling. De deelnemende vrouwen waren zes maanden tot twee jaar geleden bevallen en hadden last van striae op hun buik, billen, borsten en of bovenbenen. Een of twee keer per dag wreven ze de plekken in met Zwangerschapolie en lieten daarbij een stukje huid onbehandeld om later het verschil te kunnen zien. Na zes maanden waren de behandelde plekken duidelijk kleiner en was de huid zichtbaar gladder dan de huid die niet was behandeld. – Perineum Massageolie: bereidt voor op de bevalling. Veel vrouwen zijn bang tijdens de bevalling in te scheuren of een knip te krijgen. Er zijn echter diverse manieren om U op de bevalling voor te bereiden. Masseer het perineum (het gebied tussen vagina en anus) regelmatig met Perineum Massageolie, dan wordt dit soepeler en daardoor beter in staat mee te bewegen tijdens de bevalling. De massagebewegingen stimuleren de doorbloeding en bevorderen de soepelheid van het weefsel, terwijl fijne amandelolie en tarwekiemolie de elasticiteit verhogen en het weefsel losser maken. Hierdoor verkleint U de kans om inscheuren of inknippen. De compositie van etherische olien zorgen voor een aangename, milde geur. Hiermee kunt U in week 34 van de zwangerschap beginnen; – Borstvoedingsolie: verzorgt en ontspan de borsten. Deze milde olie van zuivere amandelolie waaraan etherische olien van onder andere venkel, kummel en majoraan zijn toegevoegd, helpt melkvorming op gang brengen en ondersteunt het toeschieten van de melk tijdens het voeden. Deze olie kunt U vanaf week 38 in de zwangerschap gebruiken.

Gezichtsverzorging tijdens de Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap kan de gezichtshuid gevoelige reageren op verzorgingsproducten, spanning of stress. Ze is sneller geirriteerd, jeukt en trekt of vertoont rode vlekken. Een gevoelige huid verzorgt U met Amandel Gezichtsverzorging van Weleda. Daarin zijn alle stoffen weggelaten die de huid ook maar enigszins kunnen prikkelen, zodat zij tot rust kan komen. De natuurzuivere verzorgingsproducten bevatten daarentegen stoffen die Uw huid helpen zelf weer de juiste balans in gevoeligheid te vinden: – Amandel Reinigingsmelk: reinigt zacht en harmoniseert. Deze milk maakt op milde wijze vuildeeltjes los. Zuivere amandelolie beschermt de huid voor uitdrogen en brengt al tijdens het reinigingsproces tot rust. Daarnaast neutraliseert de milk de pH-waarde van de huid en brengt het vochtgehalte in balans; – Amandel Gezichtscreme: harmoniseert en beschermt. Een milde dag- en nachtcreme die zacht verzorgt en beschermt, zodat de geirriteerde huid haar vet- en vochthuishouding kan stabiliseren en haar natuurlijke huidfunctie weer kan uitoefenen. Voedt de huid met essentiele vetzuren en heeft een aangename amandelgeur; – Amandel Gezichtsolie: harmoniseert en maakt de huid soepel. Een omhullende, beschermende gezichtsolie met een vitaliseren extract van sleedoornbloesem. Uitermate geschikt voor de dagelijkse verzorging van de gevoelige huid van gezicht, hals en decollete, als intensieve verzorging van de erg droge huid tijdens de nacht en voor de verwijderen van make up.

Wij willen ook aan U verschillende gezondheidsproducten bieden, die de gezondheidsbevorderende krachten van uw lichaam tijdens zwangerschap en kraamtijd kunnen ondersteunen: – Weleda Venadoron (200 ml) of Venadoron in 100ml verpakking, bij zware en vermoeide benen. Deze vetvrije, verfrissende gel stimuleert de doorbloeding in de benen en houdt de vaatwanden sterk en elastisch. Daarnaast werkt Venadoron ondersteunend bij zware, vermoeide benen tijdens zwangerschap en verzacht de alledaagse ongemakken die bij ontsierende aderen kunnen ontstaan; – Sleedoornelixer of Sleedornextract: vitaliserend en versterkend. Een vitaliserend elixer van zonrijpe sleedoornbessen. Werkt versterkend bij vermoeidheid tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode. Ook geschikt als een kuur na de bevalling om op krachten te komen; – Dermalotion: zuivert en verzacht de huid bij puistjes en mee-eters. Vooral geschikt voor zwangere vrouwen die last hebben van overmatige talgvorming.

Na bevalling weer actief
Tijden Uw kraamtijd rust U waarschijnlijk uit van de enorme krachtsinspanningen, die u bij de bevalling heeft geleverd. Daarna komt U langzamerhand weer overeind en in beweging. Wat kunt u doen om Uw lichaam te helpen weer actief worden en in vorm te komen? Gezicht: Als Uw huid vaal aandoet en wel wat extra levenskracht kan gebruiken, is Rosa Mosqueta Gezichtsverzorging van Weleda geschikt om te gebruiken. Rosa Mosqueta voedende dagcreme ondersteunt de natuurlijke regeneratie van Uw huid; Handen: Als Uw kindje net geboeren is, wast U om de haverklap Uw handen en loopt U snel met heel droge handen rond. Duindoorn handcreme van Weleda houdt Uw handen heerlijk soepel. De creme trekt snel in. Dus geen geplak of vettig gevoel; Borsten en buik: U kunt tot die maanden na de geboorte van Uw kind Uw buik en borsten twee tot drie keer per dag met licht rond draaiende bewegingen inwrijven met Zwangerschapolie van Weleda. Het hierin verwerkte Arnica extract geeft structuur aan weefsel dat uit vorm is geraakt en verbetert de spankracht van Uw huid. De olie bevat ook etherische rozenolie, dat herstel van de belaste huid stimuleert;

Gevoelige spieren
Direct na Uw bevalling kunnen Uw armen aanvoelen alsof ze op de pijnbank zijn gelegd en Uw bovenbenen doen soms bij elke beweging pijn. Uw spieren, vooral die van bovenarmen, bovenbenen en rug, hebben enorme inspanning geleverd tijdens de bevalling, en dat laten ze U nu merken. Hoewel gevoelige spieren een gezonde pijn is, is het niet zo’n aangenaam gevoel. Een doeltreffende oplossing is Arnica Massageolie van Weleda. Wrijf alle pijnlijke plekken in met de olie en herhaal dat enkele dagen. Dat zal helpen Uw pijnlijke spieren ontspanning te geven; – Perineum Massageolie. Om de huid van Uw perineum – het gebied tussen vagina en anus- en eventueel littekenweefsel te helpen te herstelen na Uw bevalling kunt U na enkele weken (na de kraamzuivering) deze plek zachtjes dagelijks masseren met Perineum Massageolie. Dit helpt om Uw huid weer soepel te maken; – Weleda ‘SPA’. Het kan heerlijk zijn U te wassen met water waaraan een scheutje geurende douchecreme of badmelk is toegevoegd. Gun uzelf echt even dat moment van aandacht. Neem een warme douche, met een geur dat past bij Uw stemming op dat moment. Voor vervrissing kunt U een paar druppels Citrus Verfrissingsbad of Citrus Verfrissingsdouche op een washandje sprenkelen. Om helemaal op adem te komen na de grote inspanning, kunt U Zilver Verkwikkingbad gebruiken. En wilt U onder de douche een harmonieuze sfeer om Uw heen te creeren van de geur van Damascus rozen, gebruik dan Wilde Rozen Cremebad of Wilde Rozen Verwendouche.